Σπουδαίο παιχνίδι έγινε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ ανάμεσα στην ΑΕΛ και στον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Α’ Εθνικής Γυναικών. Οι δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους έπαιξαν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες προσφέροντας όμορφες στιγμές αλλά και πολλές συγκινήσεις.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες με την ομάδα του ΠΑΟΚ να ανεβάζει ρυθμούς στην συνέχεια και να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας κυρίως με την Μάρκου η οποία έβλεπε τις προσπάθειές της να σταματάνε διαρκώς στην πολύ καλή Νάση. Σε μία από αυτές τις φάσεις ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από σουτ της Μάρκου η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Νάση, έσκασε πεντακάθαρα εκτός εστίας και στην συνέχεια η μπάλα έχοντας ανάποδα φάλτσα πήγαινε προς την εστία της ΑΕΛ, όμως η Νάση πετάχτηκε και πρόλαβε την τελευταία στιγμή να την απομακρύνει. Η ΑΕΛ όλο αυτό το διάστημα απείλησε και αυτή με κάποιες στημένες φάσεις αλλά και με αντεπιθέσεις. Τελικά σε μία εκτέλεση φάουλ του ΠΑΟΚ η άμυνα της ΑΕΛ πάγωσε και δεν ακολούθησε την φάση όταν είδε την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της Νάση και στην επαναφορά η Μάρκου να κοντρολάρει πεντακάθαρα την μπάλα με το χέρι και να σημειώνει εύκολα το 0-1.

Αυτή η φάση ξύπνησε την ΑΕΛ η οποία ανέλαβε πρωτοβουλία στο υπόλοιπο διάστημα με αποτέλεσμα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου να γίνεται η φάση που στιγμάτισε την αναμέτρηση. Σε μία φαινομενικά εύκολη φάση για την άμυνα του ΠΑΟΚ, η Σρετένοβιτς πίεσε την Πελετίδου η οποία έδιωξε την μπάλα πάνω της και στην κόντρα που έγινε η διεθνής Σέρβα της ΑΕΛ πήγε να βρεθεί μόνη της σε κενή εστία όμως η Πελετίδου την ανέτρεψε πεντακάθαρα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην καταλογίζει το πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ και την αποβολή της τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, αλλοιώνοντας σαφώς την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε με πιο επιθετική διάθεση για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως σε μία αντεπίθεση στο 52’ ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-2 με την Παντελιάδου. Σε αυτό το σημείο η ΑΕΛ δεν απογοητεύτηκε και έδειξε χαρακτήρα συνεχίζοντας να προσπαθεί για την επίτευξη ενός τέρματος κάτι που έγινε με την Σρετένοβιτς στο 68’ μετά από εξαιρετική συνεργασία των Κόλλια, Ζντράβκοβιτς και Σρετένοβιτς. Αυτό όμως δεν έφτανε για τις παίκτριες της ΑΕΛ οι οποίες το πίστεψαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 83’ και πάλι με την εκπληκτική Σρετένοβιτς που έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Η απειρία όμως και η ατυχία στοίχισαν στην ΑΕΛ την ήττα στο 92’ της αναμέτρησης, όταν σε μπαλιά της Παντελιάδου μέσα στην περιοχή, η Κακαμπούκη έκανε το τελικό 2-3. Το Χιτσκοκικό φινάλε όμως επιφύλασσε ακόμα μία άσχημη στιγμή για την ΑΕΛ όταν σε κάθετη μπαλιά της Σάλκουνιτς στο 94’, η Σρετένοβιτς βρέθηκε απέναντι στην Πελετίδου η οποία έκανε την απόκρουση του αγώνα, στερώντας από την ΑΕΛ τον βαθμό της ισοπαλίας.

AEL-PAOK-2

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Νάση, Κούκου, Γαγάρα, Ρήγα, Γκατζογιάννη, Πουρλιώτη, Ζντράβκοβιτς, Κόλλια, Σάλκουνιτς, Σρετένοβιτς, Λόγου.
Αλλαγές: Χριστοφορίδη, Αγγέλου, Σίσκου
Στον πάγκο βρέθηκαν: Βλασειάδου, Τσούκα, Μπούμπα, Σακελλάρη

Μέτρια η παρουσία του κόσμου στο Αλκαζάρ σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι, με τους υπεύθυνους της ομάδας να προβληματίζονται από την μη ανταπόκριση του φίλαθλου κόσμου της Λάρισας στην προσπάθεια της ομάδας. Πάντως οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν εκτός από ένα πολύ καλό παιχνίδι και τα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα από το Ζαχαροπλαστείο "ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ".

Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας για το 2016 με τον επόμενο να έρχεται στις 8 Ιανουαρίου του 2017 μέσα στην Δράμα με τις Αμαζόνες Δράμας.
Μπορεί οι επίσημες υποχρεώσεις να αργούνε, όμως η Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ θα δώσει έναν πολύ σημαντικό αγώνα αυτήν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, για φιλανθρωπικό σκοπό. Υπενθυμίζουμε ότι η Γυναικεία ομάδα θα αντιμετωπίσει μία επίλεκτη ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο AEL FC ARENA στις 15:00, με είσοδο 3€ και όλα τα έσοδα της αναμέτρησης θα πάνε για την οικονομική στήριξη ενός μέλους του Σωματείου το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση