Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
Δελτίο τύπου
για τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΛ

Την Τρίτη 25/9 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου μας συναντήθηκε με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ και Γήπεδο Λάρισας Λάρισας Α.Ε., παρουσία και υπαλλήλων της ΠΑΕ. Από την πλευρά του μεγαλομετόχου υπήρξε ενδελεχής ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, συνοδεία των σχετικών εγγράφων καθώς και απάντηση όλων των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν. Από τους εκπροσώπους του Σωματείου επιβεβαιώθηκε με αποδείξεις η δυσχερέστατη θέση της ΠΑΕ λόγω του υπέρογκου χρέους που απεικονίζεται και στον ισολογισμό, αποτέλεσμα της πολυετούς κακοδιαχείρισης, του βαρύτατου τιμήματος του μισθώματος, και άλλων παραμέτρων για τις οποίες μας δόθηκαν εξηγήσεις που δεν μπορούν να διασταυρωθούν.

Ο κ. Πηλαδάκης αναγνώρισε και πάλι την οφειλή της Γήπεδο Λάρισας Α.Ε., και ζήτησε μηνιαίο διακανονισμό, στον οποίο επιφυλαχθήκαμε να απαντήσουμε.

Σχετικά με την τότε φημολογούμενη και σήμερα ήδη κατατεθείσα αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ως εταιρίας και του κ. Πηλαδάκη προσωπικά στην προπτωχευτική ρύθμιση των άρθρων 99 έως 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, τονίστηκε στο μεγαλομέτοχο, ότι το ιδρυτικό Σωματείο θεωρεί την υπαγωγή, ολέθρια παγίδα για την ΑΕΛ, εφόσον  δεν συνοδεύεται από ταυτόχρονη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είτε με πώληση είτε με παράδοση των μετοχών.

Η ανησυχία του Σωματείου έγκειται στον προφανή κίνδυνο εκ νέου υπερχρέωσης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 μετά το αρχικό "κούρεμα" των παλιών οφειλών, με αποτέλεσμα τη μετατροπή της ΠΑΕ ΑΕΛ σε απλό όχημα ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας, όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΛ 1964.

Τέλος, δεδομένων κάποιων πρόσφατων ύποπτων δημοσιευμάτων, προειδοποιούμε:
Ούτε σαν σκέψη να μην περνάει από το μυαλό κανενός ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ θα καταντήσει υποχείριο της εκμεταλλεύτριας εταιρίας του γηπέδου μέσω μεθόδευσης για ανταλλαγή μετοχών της ΠΑΕ έναντι χρέους προς την εταιρία. Αντί δηλαδή η ΠΑΕ ΑΕΛ να κατέχει γήπεδο, να φτάσουμε να κατέχει το γήπεδο (της Μαρφίν) την ΠΑΕ ΑΕΛ. Ως Αθλητική Ένωση Λάρισας καλούμε τον κόσμο της ΑΕΛ σε εγρήγορση και συσπείρωση ενόψει χειρότερων μελλοντικών εξελίξεων στην Ομάδα μας.

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση