Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Αυγενάκη με φορείς και σωματεία της περιοχής μας, μεταξύ αυτών και η Α.Ε.Λ.
 
Σε ερώτηση του Σωματείου μας σχετικά με την παράτυπη και υπό διερεύνηση από Εισαγγελία Εφετών μη εφαρμογή του νόμου 4603/2019 από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο κύριος Υφυπουργός μας απάντησε ότι δεν πρόλαβε να εφαρμόσει το νόμο, διότι δεν ήταν στις βασικές προτεραιότητές του.
 
Ενημερώνουμε πως η θητεία της παρούσας Ε.Ε.Α. ολοκληρώνεται στις προσεχείς εβδομάδες. Οποιαδήποτε νέα σύνθεσή της, συνεπάγεται και απάλειψη οποιωνδήποτε δικαιολογιών και άμεση εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας,
σύμφωνα με την οποία (αρθρο 12, παράγραφος 2) απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης πιστοποιητικού σε Α.Α.Ε. είναι η βεβαίωση περί μη οφειλής στο ιδρυτικό της ερασιτεχνικό σωματείο.
 
Έκπληκτοι ακούσαμε τον κ.Υφυπουργό να δηλώνει την πρόθεσή του να παρατείνει τουλάχιστον για ένα μήνα τη θητεία της, ώστε να παρέχει στις ΠΑΕ εκ νέου πιστοποιητικά συμμετοχής για το προσεχές πρωτάθλημα, βασιζόμενη πάλι με το νόμο 2725/99.
Ακόμα πιο έκπληκτοι διαπιστώνουμε πως στις προθέσεις του, σύμφωνα με προσχέδιο νέου αθλητικού νόμου, είναι να απαλειφθεί εκ νέου η επίμαχη διάταξη.
Με λίγα λόγια να μην εφαρμοστεί ποτέ ο νόμος αλλά αντίθετα να εξυπηρετηθούν οι ΠΑΕ εις βάρος των ερασιτεχνικών τους σωματείων.
 
Αναρωτιόμαστε σε ποιο πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου του επαγγελματικού αθλητισμού εντάσσονται τα ανωτέρω;
Αναρωτιόμαστε ποια συμφέροντα, σίγουρα όχι του ερασιτεχνικού αθλητισμού όπως ευαγγελίζεται, έχει ορκιστεί να προασπίζει ο Υφυπουργός;
Αναρωτιόμαστε αν έχει γνώση όλων αυτών η κυβέρνηση, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι εκπρόσωποί της, εκλεγμένοι και θεσμικοί, σε τοπικό επίπεδο, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την ομάδα της πόλης;
Αναρωτιόμαστε κυρίως αν το να κινηθούμε δικαστικά κατά του κ.Υφυπουργού για παράβαση καθήκοντος αποτελεί μονόδρομο, ή να ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει έστω την τελευταία στιγμή το δίκαιο και η νομιμότητα. Άλλωστε ήδη η καταγγελία μας από τον περασμένο Αύγουστο έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και υπομονή να πάρουν θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Όταν αναφερόμαστε στην ΑΕΛ, εμπλεκόμενοι είναι όλοι όσοι δημοσίως επικαλούνται την αίγλη και το όνομά της.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση