Διαψεύδει, «κατηγορηματικά» κιόλας, ο κ. Λιόντος στη δήλωσή του όσα του προσάψαμε στην προηγούμενη επιστολή μας. Είχε να πει τόσα πολλά από το Σεπτέμβριο, όταν μετά το φιάσκο «Τζάκι Ματάισεν» προσκάλεσε εσπευσμένα τους κ.κ. Τσαγκάλη και Νάκα στο γραφείο του για συζήτηση επί κρίσιμου θέματος. Για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, αφού ο κ. Λιόντος επικαλείται «παντελόνια» και «ανδρισμό», το θέμα ήταν η αγανάκτηση του Προέδρου της ΠΑΕ για την κατάσταση στην ομάδα.

Για πάνω από δύο ώρες και αφού χρησιμοποίησε εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που θα έκαναν τον κ. Κούγια να αντιδρά όπως συνηθίζει στους αγωνιστικούς χώρους απέναντι σε παίκτες, προπονητές (της ομάδας μας), διαιτητές και όποιον άλλον βρίσκεται στο διάβα του, τόνισε ότι «δεν πάει άλλο», «πρέπει να βρεθεί μια λύση» και ότι θα ηγηθεί ο ίδιος μιας νέας προσπάθειας αναζητώντας άξιους Λαρισαίους συμπαραστάτες για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ.

Προφανώς από τότε, ενώ μεσολάβησαν και άλλα τηλεφωνήματα, άλλαξε γνώμη, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει. Δύσκολη η θέση του, άχαρος ο ρόλος του, μεγάλος ο φόβος. Τόσο καιρό δείξαμε υπομονή και κατανόηση, άλλα να λέτε ιδιωτικά και άλλα δημόσια. Από τη στιγμή όμως κ. Λιόντο που βάζετε την υπογραφή σας σε ανακοινώσεις της ΠΑΕ που δυσφημούν και συκοφαντούν το Σωματείο και συμπολίτες σας, οφείλετε να αναλάβετε και την ευθύνη που σας αναλογεί.

Τα έχετε όλα μπερδεμένα κ. Λιόντο. Είμαστε πολύ επιεικείς διότι αμφιβάλουμε ότι γράψατε εσείς ο ίδιος την επιστολή σας. Τι άλλο από αυτό να πιστέψουμε όταν γράφετε ένα σωρό ιστορικές ανακρίβειες που σε άλλη περίπτωση θα προκαλούσαν μόνο γέλιο; Ένα ταχύρυθμο φροντιστήριο για να τα γράφετε καλύτερα την επόμενη φορά:

Μάθετε λοιπόν κ. Λιόντο πως στη Γ Εθνική που αναφέρετε, μια και εσείς υπήρξατε ΑΠΩΝ από την ΑΕΛ, τα μέλη της ΑΕΛ δημοκρατικά αποφάσισαν το δρόμο της επιστροφής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, άρα το αντίθετο από αυτό που μας καταλογίζετε. Αυτοαναιρείστε άλλωστε με αυτό που γράφετε για οψιόν ανανέωσης για Β Εθνική, τόσο «θέλαμε» την ομάδα στα «ερασιτεχνικά».

Μάθετε κ. Λιόντο πως τους Ισπανούς, τους Άραβες, τους Λαρισαίους, τους Τρικαλινούς, τους Αθηναίους, τους Ρώσους και όποιον άλλον, δεν τους «φέρνει» ουδείς. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, και που είμαστε βέβαιοι ότι την αγνοείτε, ήταν πρωτόγνωρη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αργότερα μάλιστα μας ζητήθηκε από 4 ιστορικές ομάδες της χώρας να την κοπιάρουν μια και ήταν απόλυτα επιτυχημένη για την ΑΕΛ. Και επιτέλους αποφασίστε αν θα μας κατηγορείτε ως «πηλαδακικούς» ή «αντιπηλαδακικούς», «πλεξιδικούς» ή «αντιπλεξιδικούς», μας έχετε μπερδέψει.

Μάθετε κ. Λιόντο ότι η πρόταση εξαγοράς των Δένδρων έγινε υπό τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ το 2012. Ήταν τότε που προτείνατε σε Γενική Συνέλευση ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΑΧΛΑΔΙΕΣ στα Δένδρα για να εσοδεύει το Σωματείο και όχι για τη στέγαση των Ακαδημιών, αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαμε και δεν θα έπρεπε ποτέ να «πετάξουμε έξω» την Ανδική ομάδα. Ξεχάσατε προφανώς ότι υπήρξατε επί διετίας Πρόεδρος του Σωματείου που τώρα λοιδωρείτε.

Μάθετε κ. Λιόντο, διότι προφανώς ξεχάσατε, ότι η άσκηση του θεσμικού ρόλου του Σωματείου είναι καταστατική υποχρέωση του Δ.Σ. και όχι «πόλεμος», όπως ξεδιάντροπα υποστηρίζετε. Ξέρετε εσείς, όπως σας καλούσαμε να πράξετε ως Πρόεδρος του Σωματείου τη διετία 2010-12 για να ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ η Γ Εθνική, πριν μεταπηδήσετε στην ΠΑΕ για να διατελέσετε για σύντομο χρονικό διάστημα ξανά Πρόεδρος εκεί.

Μάθετε κ. Λιόντο ότι κανένας πόλεμος δεν κηρύχθηκε στον κ. Κούγια με την άφιξη του στη Λάρισα. Τουναντίον, απλώθηκε χείρα συνεργασίας, όπως με όλους τους εκάστοτε διοικούντες την ΠΑΕ. Μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι τόσο η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ, όσο και το πιστοποιητικό συμμετοχής της ομάδας, εξασφαλίστηκαν ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και των εγγράφων που κατέθεσαν. Τους ίδιους διοικούντες του Ερασιτέχνη που ο κ. Κούγιας ευχαριστούσε λέγοντας «ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΧΡΕΟΣ» πριν γυρίσει, κλασικά, το τροπάριο. Αντίθετα τα έγγραφα της ΠΑΕ υποδαύλισαν την προσπάθεια. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να δώσετε στη δημοσιότητα τους φακέλους που κατατέθηκαν στην ΕΠΟ και την ΕΕΑ στη Β Εθνική.

Ως Πρόεδρος της ΠΑΕ αποφύγατε σκοπίμως να απαντήσετε επί της ουσίας στην πρόταση που σας κάνουμε στην επιστολή μας, ενώ ο κ. Κούγιας περί άλλων τυρβάζει. Αντί αυτού μας προσκαλέσατε να συνδράμουμε οικονομικά στο τέλος του μήνα υπέρ της ΠΑΕ. Το αφήνουμε στην κρίση του κόσμου.

Ο ρόλος σας κ. Λιόντο είναι διακοσμητικός. Πάντα ήταν. Μείνετε σε αυτόν λοιπόν και μην αφήνετε να σας εκθέτει ο οποιοσδήποτε με «επιστολές». Το δίλημμα να τιμήσετε το λόγο σας ή την υπογραφή σας είναι δύσκολο.

Όσο για εσάς κ. Κούγια, μετά και τη νέα προσωπική σας δήλωση, το να πούμε «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ» δεν έχει πια νόημα.
Επειδή όμως τόσο καιρό έχετε επαναπαυθεί πως όσα ψέματα, όσες συκοφαντίες, όσες ύβρεις και να εξαπολύετε θα μένουν αναπάντητες από την πλευρά μας, έχουμε να σας πληροφορήσουμε κι εμείς πως θα σας μηνύσουμε και θα σας ενάγουμε για κάθε λέξη και κάθε ενέργειά σας.

Εκεί στο δικό σας γήπεδο, εκεί που στέλνετε άλλους, εκεί που τα ψέματά σας θα καταπέσουν και θα ζητάτε ως συνήθως «συγγνώμη, ήταν παρεξήγηση».

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση