×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

Το καθιερωμένο δείπνο προς τιμή των ομάδων που κατάφεραν με την προσπάθειά τους να φτάσουν στους τελικούς των υπερπρωταθλημάτων υποδομής ΕΠΣΛ παρέθεσε για μια ακόμη χρονιά η επιτροπή ποδοσφαίρου της ΑΕΛ 1964.

Στο φετινό τραπέζι στο οβελιστήριο «Ελιξήριο» παρευρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Εφήβων ΑΕΛ Κ17 (που κατέκτησαν το τρόπαιο για 3η συνεχή χρονιά), των ομάδων Παίδων (ΑΕΛ1998 και ΑΕΛ1999 που συμμετείχαν σε μεγάλο και μικρό τελικό αντίστοιχα) και της ομάδας Προπαίδων ΑΕΛ2000 και σύσσωμο το προπονητικό τιμ των τμημάτων υποδομής. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι ομάδες της ΑΕΛ (Προπαίδων-Παίδων-Εφήβων) έφτασαν σε οκτώ από τους εννιά τελικούς (και σε έναν ημιτελικό) και κέρδισαν τα πέντε από τα εννιά τρόπαια.

Η ανοδική πορεία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ πιστοποιήθηκε και φέτος από τις επιτυχίες των τμημάτων της σε διάφορα τουρνουά ανά την Ελλάδα αλλά και από την καθολική αναγνώριση φίλων και αντιπάλων τόσο για την ομαδική όσο και για την ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ. Πέρα από τις πρωτιές και διακρίσεις των ομάδων της ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές Ιωάννης Καλύβας (ΑΕΛ2000), Θανάσης Ζυγούρης (ΑΕΛ2001) και Φώτης Μαστακούλης (ΑΕΛ1999) αναδείχθηκαν MVP στην ηλικιακή τους κατηγορία στα τουρνουά Kos Football Academy ο πρώτος και 7ο Βαλκανικό Τουρνουά οι δύο τελευταίοι.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου απονεμήθηκε στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Δημήτρη Τζουμάκη, αναμνηστική πλακέτα για τη συμμετοχή του στην τελική επιλογή της Εθνικής Ομάδας Παίδων (Κ15). Αντίστοιχη πλακέτα θα αποσταλεί και στον δεύτερο διεθνή της ομάδας Δημήτρη-Ρίτσαρντ Μαγγίνη που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Το έργο που επιτελείται στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου αποκτά τεράστια σημασία στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της ΑΕΛ. Παρά τα γνωστά προβλήματα υποδομής, οι πανελλαδικής εμβέλειας διακρίσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ αποδεικνύουν ότι δεν έχουν απολύτως τίποτα να «ζηλέψουν» από τους συνομηλίκους τους ανά τη χώρα, που κατά βάση αποτέλεσαν τις πολυδιαφημισμένες μεταγραφές «ταλέντων» του παρελθόντος.

Όποιες κι αν είναι οι διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΛ, το ποδοσφαιρικό αύριο της ΑΕΛ είναι εξασφαλισμένο. Κι αυτό χάρη στις επίμονες και κοπιώδεις προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι λίγοι αφοσιωμένοι εθελοντές, οι προπονητών και γυμναστές της Ακαδημίας και κυρίως οι πολλές δεκάδες ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ.

Στο πλαίσιο του δείπνου η επιτροπή στίβου δεξιώθηκε τους αθλητές στίβου που διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά καθώς και τους προπονητές κ.κ. Χρήστο Γκόλτσιο και Γιάννη Ακριβούλη που καθημερινά μοχθούν για την βελτίωση των αγωνιστικών επιδόσεών τους. Τρεις μόλις ημέρες μετά το δείπνο ο αθλητής Νίκος Μασούρας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του δεκάθλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. 

Οι φωτογραφίες του κ. Νίκου Κούτρα ΕΔΩ.

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση