Για την ακαδημία ποδοσφαίρου της Α.Ε.Λ. η συμμετοχή σε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός όπως ήταν το «ToleranceCup» με το τμήμα της Κ-10 ήταν μία ανεπανάληπτη και εποικοδομητική εμπειρία που βοηθά την πρόοδο της συνολικής της λειτουργίας. Το τουρνουά που διεξήχθη στην Νυρεμβέργη είχε ως στόχο την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών γι αυτό και συμμετείχαν ομάδες από εννιά διαφορετικές χώρες. Τα 10χρονα παιδιά της Α.Ε.Λ. ανακάλυψαν νέες γλώσσες, νέους πολιτισμούς, αγκαλιάστηκαν και έγιναν φίλοι με παιδιά άλλου χρώματος και άλλης κουλτούρας. Απεδείχθη εμπράκτως ότι μέσω του ποδοσφαίρου μπορούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα νέα παιδιά σπουδαία κοινωνικά μηνύματα όπως η ισότητα και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Όσον αφορά το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, τα συμπεράσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Το τμήμα των «2008» στάθηκε επάξια με όλους τους αντιπάλους που αγωνίστηκε τιμώντας το όνομα και την ιστορία της Ομάδας μας, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τους ανθρώπους της ακαδημίας. Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισαν οι συνοδοί της αποστολής (προπονητές-διοίκηση) τόσο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά άλλων ποδοσφαιρικών σχολών της Ευρώπης, τους τομείς που δίνουν έμφαση σε αυτές τις ηλικίες και τον τρόπο δουλειάς τους όσο και για την γενικότερη οργάνωση των ομάδων αυτών, με τις περισσότερες όσων συμμετείχαν να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και να αποτελούν πρότυπο όχι μόνο για την Α.Ε.Λ. αλλά και για το σύνολο των ελληνικών ομάδων. Για την ιστορία, το τουρνουά κατέκτησε η ομάδα της Μπάγερν Μονάχου.

Θα θέλαμε ολόθερμα να ευχαριστήσουμε τους γονείς των νεαρών αθλητών μας που εμπιστεύτηκαν την ακαδημία σε αυτό το εγχείρημα και συνεργάστηκαν άψογα για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, τόσο αυτούς που ακολούθησαν την αποστολή όσο και αυτούς που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Επίσης, η ακαδημία ποδοσφαίρου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον υπεύθυνο του φίλου σωματείου Ερμή Βόλου κ. Χρόνη Σαπουνά για την αφανή του αλλά πολύτιμη συνεισφορά στην πρόσκληση και συμμετοχή της Α.Ε.Λ. στο ToleranceCup.

Κλείνοντας, ιδιαίτερες ευχές και ευχαριστίες στον κ. ChristianVoigt και την κ. DanielaWagner της ομάδας SKLaufγια την υπέροχη φιλοξενία τους, επιφυλασσόμαστε να ανταποδώσουμε στο μέλλον με ιδιαίτερη χαρά.

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση