«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για την ΑΕΛ, τη δεδομένη χρονική στιγμή και μετά τα τελευταία άτυχα και ανεπιτυχή αποτελέσματα. Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει ψυχολογία, μας δίνει χρόνο για καλύτερη δουλειά και είναι αυτό που θέλαμε. Πρεσάραμε πολύ καλά την Κοζάνη, η οποία είναι μια αξιόλογη ομάδα και ευτυχήσαμε να πετύχουμε νωρίς το γκολ. Σιγά, σιγά επιβάλλαμε το ρυθμό μας και φτάσαμε σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου διότι περάσαμε δύσκολα τις τελευταίες εβδομάδες. Η ομάδα ήταν σε κακή φόρμα, αλλά έβλεπα όλη την εβδομάδα μέσα από τις προπονήσεις ότι ήμασταν καλύτερα, κάτι που φάνηκε και σήμερα στο γήπεδο. Θα πρέπει να βελτιώσουμε και άλλο το παιχνίδι μας σε διάφορους τομείς και αυτό θα κάνουμε. Μας περιμένουν ακόμα αρκετά παιχνίδια και έχουμε μπροστά μας το Σάββατο και τον τελικό του Κυπέλλου. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξή του και τον θέλουμε κοντά μας. Καταλαβαίνω ότι μερικές φορές αισθάνεται πληγωμένος όπως συνέβη την περασμένη αγωνιστική, αλλά σήμερα πιστεύω ότι τους ανταμείψαμε με την εμφάνισή μας. Αυτή είναι η ΑΕΛ και νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Συγχαρητήρια στην Κοζάνη, έπαιξε καθαρά και τους εύχομαι καλή συνέχεια», δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Παναγιώτης Τζαναβάρας, μετά από το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης στην Κοζάνη και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις.

-Στα προηγούμενα παιχνίδια είχατε πει ότι η εμφάνιση της ομάδας δε συμβάδιζε με όσα βλέπατε στις προπονήσεις. Τι πιστεύετε ότι άλλαξε σήμερα και είδαμε αυτή την ΑΕΛ;

«Καταρχήν η ένταση και ο ρυθμός. Έβλεπα ότι μέχρι τώρα η ομάδα δεν τα είχε αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι της. Μετά το πάθος και διάφορα τεχνικοτακτικά στοιχεία που χρειαζόταν στις αλληλοκαλύψεις ώστε να υποστηρίξουμε το σύστημα που παίζουμε. Δείξαμε αρκετή βελτίωση και έχουμε ακόμη πολύ δουλειά».

-Σήμερα η ΑΕΛ βρήκε τρία γκολ από ένα παίκτη που δεν είναι καθαρόαιμος φορ, όπως ο Στεφανίδης ή ο Γκούρτσας. Θεωρείτε ότι η σημερινή εμφάνιση του Πατινιώτη αποδεικνύει κάτι; Ότι θα μπορούσε να είχε παίξει περισσότερο έως τώρα;

«Αυτό αποδεικνύει. Εγώ δεν τον ήξερα τον Πατινιώτη όταν ήρθα, όπως και δεν ήξερα αρκετούς από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Ήξερα τους πιο έμπειρους. Βλέποντάς τον, όμως, στις προπονήσεις κατάλαβα ότι αυτός ο παίκτης είναι ένα δυνατό χαρτί για την ΑΕΛ. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια. Μας δικαίωσε».

-Αυτή η νίκη θα δώσει ηρεμία στην ομάδα;

«Πιστεύω ναι. Και γι’ αυτό είπα ότι η νίκη είναι πολύ σημαντική και αυτό που χρειαζόμασταν. Είμαι λίγο καιρό στην ΑΕΛ, τη σέβομαι πολύ λόγω της μεγάλης της ιστορίας. Πρέπει να είμαστε όλοι μονιασμένοι για το καλό της. Δεν υπάρχει κανένας πάνω από αυτή. Όλοι είμαστε κάτω από την ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε για να την υπηρετήσουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

-Οι αποδοκιμασίες την περασμένη εβδομάδα προς τους παίκτες, πιστεύεται ότι τους πείσμωσε ώστε σήμερα να παρουσιάσουν αυτά τα στοιχεία που αναφέρατε νωρίτερα όπως το πάθος και η ένταση;

«Οι παίκτες τον τελευταίο καιρό, όπως μου λένε, είναι πολύ πιεσμένοι και αγχωμένοι. Πάνω από όλα, όμως, έφταιγε το γεγονός ότι δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Καταλαβαίνετε ότι όταν ένας παίκτης δεν είναι καλά αγωνιστικά δεν έχει και αυτοπεποίθηση. Ήρθαν και κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα και έριξαν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία τους. Από την άλλη, η πίεση του κόσμου είναι δεδομένη διότι παίζουν στην ΑΕΛ. Πιστεύω ότι η νίκη σήμερα θα μας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία».

-Έχει κλειδώσει ο τίτλος;

«Ακόμη όχι. Εάν δε «κλειδώσει» και μαθηματικά για μένα δεν τελειώνει τίποτα. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι».

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση