Σημαντική νίκη με σκορ 1-0 σημείωσε η ΑΕΛ απέναντι στον Άρη, την Κυριακή 25 Απριλίου σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό, με πολλές μονομαχίες αλλά λίγες καθαρές φάσεις.

Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, πιέζοντας αρκετά την άμυνα του Άρη, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Σε μία εκτέλεση κόρνερ της Γούλα, η Nafula κατάφερε και σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με κοντινό πλασέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά ψηλά την ΑΕΛ, δίνοντας παράλληλα τρελό ρυθμό στον αγώνα, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Πάνος να προσαρμόσει την ομάδα σε μία πιο αμυντική τακτική, προσπαθώντας να διαφυλάξει το αποτέλεσμα και να απειλεί κυρίως με αντεπιθέσεις. Μία τακτική που φάνηκε επιτυχημένη όχι μόνο από το τελικό αποτέλεσμα αλλά και από τις τρεις κλασικές ευκαιρίες που κατάφερε να κάνει η ομάδα. Συγκεκριμένα σε δύο περιπτώσεις με διαγώνια σουτ της Nafula που πέρασαν ελάχιστα άουτ και σε ένα σουτ της Κόντου.

Το θετικό αποτέλεσμα όμως επισκιάστηκε από την για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική κακή διαιτησία. Εκτός από τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσε ο διαιτητής της αναμέτρησης καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, λάθη που όμως μπορούμε να δικαιολογήσουμε, υπέπεσε και σε ένα διαιτητικό λάθος το οποίο κανείς στο γήπεδο δεν μπόρεσε να καταλάβει τι είδε. Συγκεκριμένα στο 80' της αναμέτρησης και ενώ η μπάλα ήταν ακριβώς πάνω στην πλάγια γραμμή, στο ύψος του κέντρου, υπήρξε ένα τζαρτζάρισμα μεταξύ της Λάσκου και της αντιπάλου της, με τον διαιτητή να είναι ο μοναδικός σε όλο το γήπεδο που είδε φάουλ και μάλιστα αντιαθλητικό διότι όπως έγραψε ανέκοπτε υποσχόμενη επίθεση!!!!
Μία φάση που αξίζει να αναφέρουμε πως εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του δεύτερου βοηθού, ο οποίος εξέθεσε ακόμα περισσότερο τον διαιτητή με την σιωπή του.
Βεβαίως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η Λάσκου με κίτρινη κάρτα, η οποία ήταν και η δεύτερη και έτσι με πολύ φτηνό τρόπο η ΑΕΛ για ακόμα μία φορά να στερηθεί άδικα την παρουσία μίας βασικής της παίκτριας.

AEL-AR-2

Για την ΑΕΛ, Βασίλης Πάνος
Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Λάσκου, Σωτηριάδη, Ρήγα, Κόντου, Τσαραντάνη, Σκοτεινιώτη, Οκγίτσι, Γούλα, Nafula, Musto
Αλλαγλες: Νικολαΐδου, Λατίφι, Τσιάρα

Όπως προαναφέραμε κακή η διαιτησία του Διακουμάκου από την Πιερία που άφησε τελικά με πολλά παράπονα και τις δύο ομάδες. Το ίδιο κακός και ο δεύτερος επόπτης Κυριακού που στην φάση της αποβολής της Λάσκου, η οποία εκτυλίχθηκε μπροστά του, δεν πήρε ποτέ θέση, δείχνοντας την απειρία του. Αντιθέτως καλή ήταν η παρουσία της πρώτης βοηθού Τσικλητάρη.

Η ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του Σωματείου του Απόλλωνα Λάρισας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Τερζούδη για την παραχώρηση του γηπέδου της Φιλιππούπολης για τον αγώνα με τον Άρη και για την άψογη φιλοξενία της γυναικείας ομάδας μας.

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση