Συνέχεια στις συνεντεύξεις στη γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ και αυτή τη φορά μίλησε η διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, Άννα Γαγάρα.

Η 20χρονη παίκτρια μίλησε για την παρουσία της στην φετινή ΑΕΛ, για τον λόγο που ακολούθησε το ποδόσφαιρο, όπως επίσης και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει μέχρι τώρα από τις συμμετοχές της με την Εθνική Ελλάδος.

 

- Άννα, πες μας αρχικά δύο λόγια για σένα:

«Είμαι στην ηλικία των 18 ετών και κατάγομαι από την Ραψάνη Λάρισας. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το ποδόσφαιρο και ξεκίνησα από τις ακαδημίες του κ. Γιώργου Πλίτση. Στη συνέχεια, μεταγράφηκα στον Μαγνησιακό που ήταν στη Β΄εθνική κι έμεινα για δύο χρόνια. Μετά, πήγα στις Ελπίδες Καρδίτσας που ήταν στην Α΄εθνική κι εκεί ήμουν για δύο χρόνια. Και τώρα βρίσκομαι από το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΛ».

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο, απλά μου άρεσε από μικρή και ήθελα να παίξω μπάλα. Βρήκα το ποδόσφαιρο διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον άθλημα από τα υπόλοιπα».

- Έχεις παραστάσεις από την Β΄αλλά και από την Α΄εθνική. Πως είναι να παίζεις ξανά στη Β΄εθνική με την φανέλα της ΑΕΛ;

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις ομάδες της ΑΕΛ με τον Μαγνησιακό, ενώ όσον αφορά στις Ελπίδες Καρδίτσας η ομάδα ήταν στην Α΄εθνική και το επίπεδο ήταν καλύτερο από αυτό στη Β΄εθνική. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε ΑΕΛ και Μαγνησιακό όσον αφορά τις προπονήσεις αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι».

- Είσαι μέλος της Εθνικής Ελλάδος εδώ και πέντε χρόνια. Πως είναι να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο;

«Το να κουβαλάς πάνω σου το εθνόσημο αλλά και να φορά την φανέλα της Εθνικής είναι κάτι πολύ σημαντικό για ένα αθλητή. Είναι μεγάλη ευθύνη και σου προσφέρει συγκίνηση, χαρά και περηφάνια».

- Ποιες είναι οι εμπειρίες που έχεις αποκομίσει από τις μέχρι τώρα συμμετοχές σου με την Εθνική;

«Έχω αγωνιστεί σε αρκετά φιλικά και επίσημα τουρνουά. Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στη Σλοβακία σε ηλικία δεκατεσσάρων χρονών. Έχω ταξιδέψει σε Σερβία, Δανία, Αυστρία και τον περασμένο Οκτώβρη στην Ελβετία. Φυσικά, οι εμπειρίες που πήρα ήταν πολλές και φυσικά αυτά τα ταξίδια αλλά και οι συμμετοχές μου με την Εθνική δεν ξεχνιούνται. Θα τις θυμάμαι για πάντα...».

Γαγαρα-2 Γαγαρα-3

- Φέτος, είσαι στην ΑΕΛ. Πως είναι τα πράγματα με τους «βυσσινί»;

«Τα πράγματα στην ομάδα πάνε πολύ καλά. Όλοι δουλεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε αλλά και από την διοίκηση υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το καλό της ομάδας. Δουλεύουμε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε στις προπονήσεις και στα παιχνίδια αγωνιζόμαστε με στόχο τη νίκη».

- Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας;

«Πρώτα από όλα θέλουμε να παραμείνουμε στη κατηγορία. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Αν όλα πάνε καλά και έχουμε καλή συνέχεια, θέλουμε να κερδίσουμε την άνοδο και να ανέβουμε στην Α΄εθνική».

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ και να βοηθηθώ μέσα από αυτή».

- Η ΑΕΛ βρίσκεται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πως περιμένεις να είναι η συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Πιστεύω πως θα είναι εύκολη και δύσκολη. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια. Θεωρώ πως θα υπάρχουν εύκολα και παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Εμείς, θέλουμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα».

- Την ερχόμενη Κυριακή η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την πρώην σου ομάδα, τον Μαγνησιακό. Πως είναι να αγωνίζεσαι κόντρα στην παλιά σου ομάδα;

«Χαίρομαι για τον αγώνα της Κυριακής. Θα δω κορίτσια από κοντά που ήμασταν συμπαίκτριες και με αυτές κρατάω καλές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Είναι λίγο δύσκολο που θα αντιμετωπίσω την πρώην μου ομάδα, όμως ευελπιστώ να κερδίσουμε τον αγώνα».

- Ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας ακολουθεί την ομάδα;

«Βεβαίως, έχουμε αρκετό κόσμο σε κάθε αγώνα στην έδρα μας. Αυτό, μας ενθαρρύνει σαν παίκτριες και μας δίνει την ψυχολογία για να συνεχίσουμε και στο τέλος να φθάνουμε στη νίκη».

- Τέλος, ένα ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα έστελνες στους φιλάθλους της ΑΕΛ;

«Θέλουμε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να μας βλέπει από κοντά. Όπως γίνεται μέχρι τώρα έτσι θέλουμε και στη συνέχεια του πρωταθλήματος οι φίλαθλοι να βρίσκονται δίπλα μας και να μας δίνουν την βοήθεια τους όσο μπορούν κι αυτοί από την πλευρά τους».

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο cafe bar restaurant «Passerella», τους ανθρώπους τους οποίους και ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία.

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση