SYN-TSAKN-2

Συνέχεια στις συνεντεύξεις, με την Αθανασία Τσακνάκη την Γενικό Αρχηγό της Γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ να μιλά για την φετινή χρονιά και τους στόχους που έχουν θέσει οι «βυσσινί». Ακόμη, αναφέρθηκε στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει η ίδια, αλλά και στην προσπάθεια που κάνουν οι παίκτριες κάτω από τα βλέμματα του τεχνικού, Αχιλλέα Μαστοροδήμου.

- Πόσο καιρό είσαι γενικός αρχηγός στην Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ;

«Από τον Μάιο του 2014 όπου και έγινε η ψηφοφορία για να δημιουργηθεί η Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ και ψηφίστηκε από όλους σε μία γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής. Από εκείνη την ημέρα μου έγινε η πρόταση και δέχθηκα με χαρά».

- Ποιες είναι οι εμπειρίες που έχεις αποκομίσει μέχρι στιγμής από την ομάδα;

«Είναι μοναδική εμπειρία να είσαι μέλος μίας ομάδας, να μοιράζεσαι συναισθήματα στην πορεία για έναν κοινό στόχο και μάλιστα μίας γυναικείας ομάδας και πόσο μάλλον όταν αυτήν είναι η ΑΕΛ. Είναι μία μοναδική εμπειρία».

- Τι είναι αυτό που κερδίζει κάποιος που ασχολείται τόσο με το ποδόσφαιρο όσο και με μία γυναικεία ομάδα;

«Το να είσαι μαζί με τις αθλήτριες στις προπονήσεις και στους αγώνες μία παρέα και συγχρόνως να γίνεται σκληρή δουλειά, φυσικά και κερδίζεις ικανοποίηση και την χαρά να είσαι μέλος αυτής της ομάδας, της ιστορικής ΑΕΛ. Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα και δεμένη όπως είναι η ομάδα μας, είναι μία ευχαρίστηση για εμάς που βοηθάμε από την πλευρά μας».

- Γιατί επέλεξες να μπεις στην ΑΕΛ και να έχεις το πόστο του γενικού αρχηγού;

«Ο πρώτος λόγος που δέχθηκα ήταν επειδή είναι η ΑΕΛ. Έπειτα, δέχθηκα γιατί μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και κατά κύριο λόγο το γυναικείο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, πάντα με ενδιέφερε ο αθλητισμός - παιδί και έτσι μου δόθηκε να προσφέρω όσο μπορώ σε αυτόν τον χώρο».

SYN-TSAKN-4 SYN-TSAKN-1

- Πως βλέπεις την μέχρι τώρα προσπάθεια των κοριτσιών;

«Τα κορίτσια δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, έχουν θέληση και αγάπη γι΄αυτό που κάνουν. Υπάρχει συμμετοχή στις προπονήσεις από τα κορίτσια, παρόλο που ο ελεύθερος χρόνος τους είναι λίγος, αφού είναι μαθήτριες, σπουδάστριες αλλά και κάποιες αθλήτριες δουλεύουν».

Πως θα ήθελες να δεις την φετινή ΑΕΛ και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;

«Η φετινή ΑΕΛ θέλουμε να είναι μαχητική και ο στόχος είναι η πρωτιά στο νέο πρωτάθλημα. Θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία και του χρόνου να είμαστε στην Α΄εθνική».

- Πιστεύεις πως ο φίλαθλος κόσμος βλέπει με καλό μάτι το Γυναικείο ποδόσφαιρο στη Λάρισα;

«Προσπαθούμε όλοι μας, παίκτριες, διοίκηση και προπονητικό τιμ να τραβήξουμε τα βλέμματα των Λαρισαίων φιλάθλων και θέλω να πω πως τα κορίτσια κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρουν θέαμα έτσι ώστε να ικανοποιήσουν και να χαροποιήσουν τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το Γυναικείο ποδόσφαιρο».

- Τέλος, θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια για την ακαδημία της ΑΕΛ και τα κορίτσια που βρίσκονται σ΄αυτή

«Παράλληλα, με την Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ ιδρύθηκε και η ακαδημία των κοριτσιών που είναι στην ηλικία από 7 έως 14 ετών που είναι η υποδομή για την Γυναικεία ομάδα και είναι η δύναμη της. Πρέπει να γίνει γνωστό πως υπάρχει πλέον η ακαδημία αυτή, καθώς υπάρχουν πολλά κορίτσια που αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην καφετέρια «JARDEN», τους ανθρώπους τους οποίους και ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία.

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση